Posted on“Life imitates Art far more than Art imitates Life” | International Film Actress, Film Director, Acting Coach

Kathy Uyen Nguyen is a Vietnamese-American film actress, director, and acting coach. An actress from Los Angeles, born and raised in San Jose, CA, and moved to Vietnam in 2009 where she established herself as an award-winning leading lady with international appeal.

Her success gave her the opportunity to emerge not only as a triple threat (writer, producer, and actress) in 2013’s box-office hit How To Fight In Six Inch Heels (Âm Mưu Giày Gót Nhọn) but also landed her second prestigious Golden Kite Award (Cánh Diều Vàng) for Best Leading Actress 2014 in Vietnam.

Prior to this, Kathy starred opposite Dustin Nguyen in Fool For Love (Để Mai Tính) which broke box-office records for opening day in 2010. Her debut performance introducing her to Vietnam audiences was in Victor Vu’s 2009 Passport To Love (Chuyện Tình Xa Xứ) which won her first Best Supporting Actress award at the 2009 Golden Kite Awards.

In Los Angeles, Kathy was featured in numerous films and television shows such as How I Met Your Mother, Asian Stories (Book 3), Skidmarks, and Finishing The Game directed by Justin Lin. In between film projects, Kathy also seeks to inspire and share her approach to Acting technique theories. Kathy is the most sought out Acting coach for rising and celebrity film actors in Vietnam.

Currently, Kathy is in the post-production stage of her directorial debut “Chi Chi Em Em” a romantic psychological thriller featuring Thanh Hang, Chi Pu, and Lanh Thanh as the main casts, set to be released on Christmas 2019.

As a wonderful speaker who presented and enriched the whole audience on TEDxĐaKao stage; Kathy shares about the importance of creating dynamic conversation and human connections by truly understanding your own thoughts and feelings.

Video edited by RICE & Partner & TEDxĐaKao Production Team.

#TEDxDaKao #TEDxĐaKao #Ideasworthspreading #TEDxTalk

“Tạo một cuộc sống đẹp hơn điện ảnh quan trọng hơn rất nhiều so với để điện ảnh tạo thành cuộc sống” | Diễn Viên Quốc Tế, Đạo Diễn, Hướng Dẫn Diễn Xuất.
Kathy đã là một diễn giả tuyệt vời và là một mắt xích rất quan trọng trong chương trình của TEDxĐaKao diễn ra vào ngày 31.08.2019, hãy lắng nghe để hiểu ta cùng tạo thêm những khoảnh khắc điện ảnh và sự kết nối thuần khiết giữa người với người. Để cuộc đời luôn có những khoảnh khắc đáng nhớ.
Kathy Uyên là một diễn viên, đạo diễn và hướng dẫn diễn xuất người Mỹ gốc Việt. Cô là nữ diễn viên đến từ Los Angeles, sinh ra và lớn lên ở San Jose, CA, và chuyển về Việt Nam năm 2009, đây cũng là nơi cô trở thành một người phụ nữ hàng đầu từng đoạt giải thưởng với sức hấp dẫn quốc tế.
Thành công của cô đã mang đến cho cô cơ hội biết đến là một người tài ba với nhiều tư cách như nhà văn, nhà sản xuất và nữ diễn viên trong bộ phim ăn khách năm 2013 How To Fight In Six Inch Heels (Âm Mưu Giày Gót Nhọn) mà còn giành được giải Cánh Diều Vàng danh giá thứ hai của cô Giải thưởng (Cánh Diều Vàng) cho Nữ diễn viên chính xuất sắc nhất 2014 tại Việt Nam.
Trước đó, Kathy đóng cặp cùng Dustin Nguyễn trong Fool For Love (Để Mai Tính) đã phá vỡ kỷ lục phòng vé cho ngày khai mạc năm 2010. Buổi biểu diễn đầu tiên của cô giới thiệu với khán giả Việt Nam là trong chương trình Passport To Love (Chuyện Tình Xa Xứ) năm 2009 của Victor Vu; và đã giành giải Nữ diễn viên phụ xuất sắc nhất đầu tiên của cô tại Lễ trao giải Cánh Diều Vàng 2009.
Ở Los Angeles, Kathy đã góp mặt trong nhiều bộ phim và chương trình truyền hình như How I Met Your Mother, Asian Stories (Book 3), Skidmark và Finishing The Game của đạo diễn Justin Lin. Giữa các dự án phim, Kathy cũng tìm cách truyền cảm hứng và chia sẻ cách tiếp cận của cô với các lý thuyết, kỹ thuật diễn xuất. Kathy đang được tìm kiếm nhiều nhất hướng dẫn diễn xuất cho các diễn viên điện ảnh đang nổi và đang nổi tại Việt Nam.
Hiện tại, Kathy đang trong giai đoạn hậu kỳ của bộ phim mà cô lần đầu đạo diễn “Chị Chị Em Em” – một bộ phim kinh dị lãng mạn có sự góp mặt của Thanh Hằng, Chi Pu và Lãnh Thanh trong những vai chính của bộ phim, sẽ được phát hành vào Giáng Sinh 2019.

This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at

Nguồn: https://hdwallpaperslovely.com

Xem thêm bài viết khác: https://hdwallpaperslovely.com/lam-dep/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *